Riigikogul jäi napilt istungite kestvusrekord püstitamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Neljapäeval kevadistungjärgu lõpetanud riigikogul jäi napilt püstitamata kõigi aegade istungite kestvuse rekord, parlamendi istungite kestus oli napilt kahe tunni võrra pikem vaid 2001. aasta kevadistungjärgul.

Riigikogu kevadistungjärk kestis 11. jaanuarist 16. juunini. Veidi enam kui viie kuu vältel pidas parlament 71 istungit. Läbi aegade ühel pikimal kevadistungjärgul kestsid istungid kokku 274 tundi ja 30 minutit.

Alates 1995. aastast, kui riigikogul on andmed istungite kestuse kohta, on kauem kestnud vaid 2001. aasta kevadistungjärgu istungid, mis vältasid kokku 276 tundi ja 5 minutit.

Riigikogu võttis kevadistungjärgul vastu kokku 69 õigusakti, neist 56 seadust, 11 otsust ja kaks avaldust. Kokku on riigikogu 13. koosseis praeguseks vastu võtnud 161 õigusakti, neist 108 seadust, 51 otsust ja kaks avaldust.

Riigikogu arutas kevadistungjärgul kuut olulise tähtsusega riiklikku küsimust – 11. veebruaril toimus arutelu välispoliitikast, 7. aprillil alus-, huvi-, üld- ja kutsehariduse rahastamise võtmekohtadest, 14. aprillil riigivalitsemise reformist, 5. mail lairiba ehk kiire interneti väljaehitamise arendamisest, 8. juunil NATO heidutusest Läänemere piirkonnas ja 14. juunil fiskaalpoliitika paradigma võimalikest muutustest Eesti parlamentaarses süsteemis.

Suurim puuduja oli Marko Mihkelson

Kevadistungjärgu suurim puuduja oli Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni kuuluv riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson, kes ei osalenud kokku 25 istungil 71st.

Puudumiste arvult teisel kohal oli Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni kuuluv Marianne Mikko, kes ei osalenud 17 istungil. Võrdselt 16 istungilt puudusid Reformierakonna fraktsiooni kuuluv riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Kalle Palling ja Keskerakonna fraktsiooni asejuht Mailis Reps.

Kõigil kevadistungjärgu 71 istungil osales 11 riigikogu liiget, kelleks olid Reformierakonna fraktsioonist Jüri Jaanson, Meelis Mälberg ja Aivar Sõerd, IRL-i fraktsioonist Priit Sibul, SDE fraktsioonist Eiki Nestor, Keskerakonna fraktsioonist Enn Eesmaa, Märt Sults, Tarmo Tamm ja Viktor Vassiljev ning Vabaerakonna fraktsioonist Krista Aru ja Artur Talvik,

Puudumiste hulka arvestatakse riigikogu liikme välislähetused ja teised ametiülesanded, haiguspäevad ja kõikidel muudel põhjustel puudumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles