Kosutav kanaleemeke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosutav kanaleemeke
Kosutav kanaleemeke Foto: Jaan Heinmaa

Neljale
1 sl oliiviõli
2 tükeldatud porgandit
2 poolitatud sibulat
soovi korral 1 tükeldatud sellerivars
2 loorberilehte
5 terapipart
1 broileri lihata luustik (või u 800 g kanatiibu)
(või u 1 l valmis puljongit)
Klimbid
u 350 g kanahakkliha (võid selle ise köögikombaini või hakklihamasinaga kanafileest valmistada)
u 3 dl värsket saiapuru (purusta umbes 4 saiaviilu köögikombainis)
peotäis hakitud lehtpeterselli
1 väiksem muna
poole sidruni riivitud koor
soovi korral 1/3 tl jahvatatud või purustatud fenkoliseemneid
terake soola ja pipart
 

Kuumuta potis õli ning prae porgandit, sibulat, sellerit u 8 minutit. Lisa loorber, pipar ja 1,5 l vett. Kuumuta kraam keema ning eemalda vaht. Keeda madalamal kuumusel tunnike. Kurna puljong läbi sõela. (Veelgi maitsvama leeme saad, kui küpsetad keedetud kanaluid hiljem 20 minutit ahjus, heidad uuesti puljongisse ning keedad leemekest veel 2 tundi). Klimpide-frikadellide valmistamiseks sega ained kausis ühtlaseks massiks ning vormi sest kahe supilusika abil klimbid. Aseta need 5–10 minutiks külmikusse tahenema ning tõsta siis keevasse puljongisse. 6–8 minuti pärast on need valmis. Serveeri kohe koos meelepärase maitserohelisega.
Hüva nõu: klimpe võid valmistada ka kalalihast. Sel juhul kasuta leemeks kalapuljongit. Seda keeda ühest kala supikogusest samade maitseainetega. Puljong valmib 20 minutiga. Kui leem valmis, kalla see läbi sõela. Kalafrikadellidesse lisa peterselli asemel hakitud tilli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles