USA ründelennukid maandusid Jägala-Käravete maanteel (19)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA ründelennukid A-10 tegid esmaspäeval kell 18-19 rahvusvahelise suurõppuse Saber Strike raames maandumis- ja õhkutõusmisharjutuse Jägala-Käravete maantee laiendusel, Postimees tegi harjutusest otseülekande.

Harjutus lõpetati plaanitust veidi varem, kuna üks lennukitest põrkas kokku linnuga. Lennukiga midagi ei juhtunud, kuid siiski otsustati maandumised lõpetada.

Michigani õhurahvuskaardi, mille lennukid osalesid harjutusel, ülema brigaadikindral Doug Slocumi sõnul tehti USA sõjalennukitega selline harjutus viimati 1984. aastal.

Ründelennukid saabusid Läti õhuväe Lielvārde lennubaasist ning suundusid pärast maandumisharjutuste sooritamist sinna tagasi.

Jägala-Käravete maantee laiendus on juba nõukogude ajal rajatud reservlennuväli, mida saab maandumisrajana kasutada praegugi. Maanteelõik suleti liiklusele kella 13-20.

Maapealsete märkide ründamiseks ning maaväe lähitoetuseks mõeldud ühemeheline ründelennuk A-10 Thunderbolt II on tuntud oma manööverdusvõimelisuse ning madalalt ja aeglaselt lendamise võimete poolest. Samuti on lennuk tuntud oma pardarelvade täpsuse poolest. Kuigi lennuk A-10 võeti Ameerika Ühendriikides kasutusele juba 1977. aastal, on ta tänu oma võimekusele ja moderniseerimistele kasutusel tänaseni.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles