Presidendikandidaat Reps sai esimesena hääled kokku

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps.
Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps. Foto: Ardi Truija

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson teatas täna, et Mailis Repsil on esimese presidendikandidaadina koos vajalikud allkirjad riigikogus ülesseadmiseks.

Täpsemalt on tema esitamiseks oma toetusallkirja andnud kõik 27 riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liiget, kinnitas Keskerakonna fraktsioon.

«Eesti inimesed ei saa kahjuks otse presidenti valida, kuid sellest hoolimata tuleb erakondadel oma kandidaadid selgelt välja öelda. Vabariigi president on Eesti riigipea, kelle valimine peab toimuma läbipaistvalt ja avalikult, mitte kuskil erakondade tagatubades. Just seetõttu on Keskerakonna kandidaat Mailis Reps korraldanud kohtumisi mitmel pool Eestis ning jätkab oma seisukohtade ja programmi tutvustamist ka järgnevatel kuudel,» selgitas Kadri Simson.

«Tänaseks on oma esmase valiku langetanud ka sotsiaaldemokraadid ja IRL, kes toetavad vastavalt Eiki Nestorit ja Allar Jõksi. Mõlemad kandidaadid ei pruugi aga koguda riigikogus ülesseadmiseks vajalikku 21 allkirja, vaid peavad lootma ka teiste parlamendifraktsioonide toetuse peale. Võimalikud allkirjad ei tule kindlasti kergelt ega vastuteeneteta,» lisas Simson, kes kutsus taaskord üles Reformierakonda oma kandidaati ära valima.  

Keskerakonna volikogu valis 11. juunil 90 poolthäälega presidendikandidaadiks Mailis Repsi, kellele jäi 78 häälega alla Edgar Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles