NATO kindrali sõnul ei ole Venemaast Baltimaadele ähvardavat ohtu (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid õppusel 2015. aastal Tapa lähedal.
Eesti sõdurid õppusel 2015. aastal Tapa lähedal. Foto: SCANPIX

NATO ei kaalu praegusest plaanist suuremat vägede koondamist Ida-Euroopasse ja Balti riikidesse, sest Venemaa ei kujuta otsest ähvardavat ohtu, ütles NATO sõjaväekomitee juht, kindral Petr Pavel, vahendab ERRi uudisteportaal Reutersit.

NATO kavatseb paigutada pataljoni suurused üksused Poolasse ja Balti riikidesse, tegemist on osaga laiemast heidutusest, mis kiidetakse heaks 8. juulil Varssavis toimuval NATO tippkohtumisel.

Kindral Pavel ütles, et pataljonide paigutus Baltimaadesse ja Poolasse on pigem poliitiline heidutus kui sõjaline. Suuremaid jõude tema sõnul praegu vaja pole.

«Olulise sõjalise jõu paigutamist ei kaaluta. NATO eesmärk ei ole luua sõjalist barjääri ulatusliku Venemaa agressiooni vastu, sest selline agressioon ei ole päevakorras ja ükski luurehinnang ei viita sellele,» rääkis Pavel pressikonverentsil.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles