Kohus võttis Lasnamäe kurikamehelt juhtimisõiguse (11)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohus mõistis täna Lasnamäe kurikamehena tuntud Urmas Einroosi süüdi liiklusnõuete rikkumises ning võttis talt karistuseks juhtimisõiguse, meest ootab ees ka kriminaalmenetlus.

Harju maakohus tunnistas kurikaga Tallinna linnaliikluses teist liiklejat ähvardanud Urmas Einroosi (42) süüdi liiklusseaduse rikkumises ning võttis temalt kaheks kuuks sõiduki juhtimisõiguse.

Kohtu hinnangul ei ole kurikaga ähvardamise episoodis  tegemist mitte väärteoga, vaid isiku teos on tuvastatud kuriteo tunnused. Kohus tagastab seetõttu toimiku menetluse jätkamiseks. Kohus asus seisukohale, et videosalvestis kurikaga raevutsemise episoodist ei ole monteeritud, töödeldud ega lavastatud. Kohus ei nõustunud ka süüaluse väitega, et kaks sündmuse tunnistajat valetavad.

Pärast otsust ütles mees, et on meedias pettunud ning lubas Postimehe, Delfi ja Õhtulehega alustada kohtuteed, et nõuda endale IP-aadressid, kus on kasutatud Einroosi nime ja KIA Sorento numbrimärki.

Einroos mõisteti süüdi liiklusnõuete rikkumises. Karistuseks jättis kohus mehe kaheks kuuks ilma juhtimisõigusest. Einroos saab otsust 15 päeva jookul veel vaidlustada.

Viimati teatas mees kohtus, et tema pole sel kujul kohapeal olnud, nagu pardakaamera videos kujutatakse. Ja üleüldse olevat video võltsitud. Kohtuväline menetleja taotles mehele 15 päevast aresti ja juhtimisõiguse äravõtmist viieks kuuks.

Sotsiaalmeedias hakkas mai alguses levima kulutulena auto pardakaamera video, millelt on näha, kuidas autojuht tekitab liiklusohtliku olukorra, peatab seejärel sõiduki, haarab kurika ja hakkab enda taga olevat juhti sõimama. Liikluskonflikt päädis mehe ülekuulamise ja kohtu alla sattumisega.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles