Veterinaaramet manitseb lambaostjaid ettevaatlikkusele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambaid ohustav taud on jõudnud juba Rootsi.
Lambaid ohustav taud on jõudnud juba Rootsi. Foto: Caro / Scanpix

Veterinaaramet manitseb välismaalt lambaid ja veiseid ostvaid inimesi ettevaatlikkusele, kuna lähiriikides levinud lammaste katarraalne palavik võib ohustada ka Eesti loomi.

Rootsi veterinaarteenistus teatas, et lammaste katarraalne palavik on jõudnud juba Rootsi lõunaregioonidesse, teatas veterinaar- ja toiduamet.

Seetõttu peab loomapidaja jälgima, et elusloomi ei tohi Eestisse tuua piirkondadest, kus seda haigust on diagnoositud ning on kehtestatud piirangud. Samuti tuleb kehtestatud piirangutest kinni pidada.

Veterinaarametil on õigus võtta proove sissetoodavatelt loomadelt, et veenduda nende tervislikus seisundis.

Lammaste katarraalne palavik on viiruslik haigus, mida ei iseloomusta suur haigestumine ja loomade suremus, vaid loomataudi kiirest levikust tulenevad majanduslikud kahjud elusloomade liikumise ja nendega kauplemise piirangute näol.

Põhiliseks nakkuse sissetoomise põhjuseks tuleb pidada viirust kandvate või haigete loomade sissevedu taudistunud või taudikahtlastest piirkondadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles