Kaitseväe toetuse väejuhatuse uueks ülemaks sai Roman Lukas

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe toetuse väejuhatuse uueks ülemaks sai Roman Lukas.
Kaitseväe toetuse väejuhatuse uueks ülemaks sai Roman Lukas. Foto: Kaitseväe peastaap

Pärnus toetuse väejuhatuse staabi riviplatsil peetud pidulikul tseremoonial andis kolonelleitnant Kalev Koidumäe väejuhatuse juhtimise täna üle kaptenleitnant Roman Lukasele.


Kolonelleitnant Koidumäe sõnul on toetuse väejuhatuses veedetud aastad andnud talle suurepärase võimaluse näha kaitseväe igapäevaseks toimimiseks tehtavat vajalikku tööd ning seda, kui vastutusrikas ülesanne seda tööd tegeva üksuse juhtimine on.

«Olen ülimalt kindel, et kaptenleitnant Lukas saab oma mahukatele kogemustele tuginedes toetuse väejuhatuse juhtimise ja arendamisega edukalt hakkama,» ütles Koidumäe.

Kaptenleitnant Lukas on varasemalt teeninud mereväe staabi tagalaosakonna ülemana ning erinevatel ametikohtadel kaitseväe peastaabi tagala- ja operatiivosakondades. Lisaks on ta teeninud erinevate kaitseväe logistikakeskuse allüksuste ülemana ja arendanud kaitsealast koostööd Eesti kaitseatašeena Saksamaa Liitvabariigis. Alates 2014. aastast on kaptenleitnant Lukas teeninud toetuse väejuhatuse staabiülemana ja selle aasta kevadest täitnud ka toetuse väejuhatuse ülema kohuseid.

Kaptenleitnant Lukas on lõpetanud Tallinna Merekooli ja Tallinna Polütehnilise Instituudi, samuti on ta õppinud Saksamaal juhtimis- ja staabikolledžis (Führungsakademie der Bundeswehr) admiralstaabi kursusel. Lisaks on ta end täiendanud erinevatel logistikaalastel kursustel.

Kaptenleitnant Lukast on autasustatud erinevate Eesti- ja välisriikide autasudega, muuhulgas Eesti mereväe teenetemärgi «Usk ja tahe» III klassi «Raudankru», Bundeswehri ristiga hõbedas, Saksa armee tulemusliku teenistuse kotka, Soome sinise risti, Saksa relvajõudude kutsemärgi ja Prantsuse Vabariigi kaitsemedaliga.

2014. aastal loodud ning varasemalt kaitseväe logistikakeskuse nime kandnud toetuse väejuhatuse esimene ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe jätkab teenistust kaitseministeeriumis.

Kaitseväe toetuse väejuhatus tegeleb kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalike tegevuste korraldamisega alustades hangetest ja logistikast ning lõpetades tugiteenuste ja kaitseväe orkestriga.

Toetuse väejuhatus koosneb 11 struktuuriüksusest: väejuhatuse staabist, materjaliteenistusest, hanketeenistusest, haldusteenistusest, raamatupidamiskeskusest, liikumis- ja veoteenistusest, tervisekeskusest, toetusteenuste keskusest, kaitseväe orkestrist, logistikapataljonist ja logistikakoolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles