USA suurtükiväelased viivad läbi lahinglaskmisi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtükiväelased lahinglaskmistel. Illustreeriv foto.
Suurtükiväelased lahinglaskmistel. Illustreeriv foto. Foto: AFP / Scanpix

Sel nädalal viivad Ameerika Ühendriikide 2. ratsaväerügemendi suurtükiväelased kaitseväe keskpolügoonil läbi suurtükiväe lahinglaskmised eesmärgiga harjutada erinevate relvaliikide tuletoetuse lõimimist ja treenida tulejuhte rahvusvahelises keskkonnas.

Ühendriikide suurtükiväelased lasevad sihtmärkide pihta nii 155-millimeetristest M777 suurtükkidest kui ka 120-millimeetristest miinipildujatest. Õhutuletoetuse tagavad Ämari lennubaasist õhku tõusnud ründelennukid A-10, teatas Kaitseväe peastaap.

Lisaks ameeriklastele on harjutusele kaasatud tulejuhid ja tuletoetusohvitserid Eesti, Soome, Sloveenia ja Horvaatia relvajõududest, kelle ülesandeks oli koordineerida suhtlust kaudtuleüksuste vahel ning tagada, et välja lastud mürsud täpselt sihtmärke tabaksid.

Laskmistel kasutatavad raskerelvad ning ründelennukid A-10 toodi Eestisse selleks, et osaleda teisipäeval lõppenud õppusel Saber Strike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles