NATO miinitõrjegrupi juhiks sai eestlane

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan-Elias Seljamaa
Johan-Elias Seljamaa Foto: Peeter Langovits

Saksamaal Kielis täna peetud NATO 1. alalise miinitõrjegrupi ülema vahetustseremoonial andis Saksa kaptenleitnant Martin Schwarz juhtimise üle Eesti mereväe kaptenleitnant Johan-Elias Seljamaale.

Eesti mereväe jaoks on tegu ajaloolise sündmusega, sest kunagi varem pole Eesti ohvitser NATO mereväeüksust juhtinud.

«Oleme juba üle kümne aasta osalenud miinitõrjegrupis oma laevadega. On ülim aeg võtta endale järjest vastutusrikkamaid ülesandeid ja grupi juhtimine on selleks suurepärane võimalus,» ütles kaptenleitnant Seljamaa.

Kaptenleitnant Seljamaa alluvusse kuuluv staap on rahvusvaheline, lisaks temale kuuluvad staapi kolm Eesti mereväelast ning mereväelased Saksamaalt, Belgiast ja Hollandist.

2017. jaanuarist suureneb staabitöös osalevate Eesti mereväelaste hulk ning staabilaevaks saab Eesti mereväe laevastiku tuukri- ja toetuslaev. NATO 1. alalise miinitõrjegrupi juhtimine antakse üle 2017. aasta suvel.

«Tegemist on väga vastutusrikka ja olulise väljakutsega tervele Eesti mereväele. See on kahtlemata tunnustus meie seni tehtud tööle liitlaskohustuse täitmisel ja Eesti mereväelaste professionaalsusele,» ütles Eesti mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper.

Ühena neljast NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevast laevadegrupist on NATO 1. alaline miinitõrjegrupp valmidusüksus, mis pakub miinitõrjealast kompetentsi ja mille ülesandeks on olla esmaste kiirreageerijate hulgas. Grupp, mis koosneb liitlasriikide miinitõrjevõimekusega laevadest, osaleb erinevate riikide õppustel ja harjutustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles