Advokaat usub Venemaal spionaažis süüdistatava Raivo Susi õigeksmõistmist (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel. Foto: Jaanus Piirsalu

Moskva Šeremetjevo lennujaamas veebruaris kinni peetud ja seejärel spionaažis kahtlustatuna vahistatud Eesti kodanikust lennundusärimehe Raivo Susi advokaadi Arkadi Tolpegini kinnitusel panustab ta õigeksmõistvale kohtuotsusele.

Tolpegin avaldas ERR-i Moskva korrespondendile Anton Aleksejevile lootust, et kõik menetlustoimingud kriminaalasjas lõpetatakse augusti lõpuks või septembri alguseks ning sügisel läheb kriminaalasi kohtusse, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Me arvestame õigeksmõistva kohtuotsusega,» kinnitas advokaat.

Tolpegin tõdes, et Vene ametivõimud inkrimineerivad Susile tegusid, mis ta on väidetavalt toime pannud aastatel 2006 ja 2007, kuid antud juhul tema kinnipidamine ligi kümme aastat hiljem mingit tähtsust ei oma, sest spionaažikuriteo puhul on aegumistähtaeg 15 aastat.

« Tema enda (Susi-toim.) arvates on kriminaaluurimine seotud just tema äritegevusega, mis hõlmas mitmeotstarbelise strateegilise kauba ostu-müüki,» nentis advokaat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles