Ossinovski: brittide otsus vigastas nii neid kui ka Euroopat (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul sillutas Ühendkuningriigi otsus Euroopa Liidust välja astuda tee populismi levikuks, vigastades nii Suurbritanniat ennast kui ka ülejäänud Euroopat.

«David Cameron mängis Vene ruletti ja tulistas oma ajud välja. Kahjuks meie, 500 miljoni Euroopa kodaniku jaoks vigastas kuul ajaloo edukaimat Euroopa rahuprojekti. Ei ole enam kellegi jaoks üha tugevnevat liitu,» ütles Ossinovski sotsiaalmeedia vahendusel.

«Populistlikud poliitikud küsivad nüüd igas teises Euroopa Liidu riigis Davidi revolvri järele. Kahjuks on ka teisi peaministreid, kes selle asemel et rahvast juhtida läbi tormiste vete, mängivad suitsidaalsele populismile. Kahjuks on David Cameron kindlustanud enda mainimise ajalooraamatuis. Teda mäletatakse kibedalt järgmisel korral, kui taas eurooplased üksteise vastu relvad tõstavad,» märkis Ossinovski.

Ühendkuningriigi valimiskomisjon kinnitas reede hommikul referendumi tulemused, mille järgi toetas 51,9 protsenti valijatest Euroopa Liidust lahkumist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles