Lapseröövi pärast rahvusvaheliselt tagaotsitud eestlannat kahtlustatakse tapmises (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne ja tema tütar.
Anne ja tema tütar. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eelmisel aastal lapseröövi pärast rahvusvaheliselt tagaotsitud eestlannat Anne Diersi kahtlustatakse Saksamaal 62-aastase meesterahva surnuks pussitamises.

Juhtunu leidis aset üleeile õhtul Kölni Holweide linnaosas Tillystraße tänaval asuvas eluhoone korteris. Politsei andmeil pussitati 62-aastast meesterahvast noaga. Süüteo peamine kahtlusalune on Anne. Milline suhe oli mehel naisega, on väljaselgitamisel, kirjutab Express.

Kohalik päästeteenistus* sai juhtunust teate kella 17.45 paiku. Politsei pressiesindaja sõnul oli alkoholinähtudega Anne agressiivne ja tahtis noaga rünnata kohale saabunud meedikuid, mistõttu pidid korrakaitsjad vahele sekkuma. Päästjate pingutustest hoolimata ei andnud elustamine tulemusi ja mees suri koha peal.

Politsei pidas sündmuskohal kinni peale 46-aastase Anne ka tema 21-aastase poja. Samal päeval lasti poeg vabaks, Anne võeti vahi alla.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Anne on juba varasemalt Saksa politseile tuttav. Nimelt otsisid Nordrhein-Westfaleni liidumaa korrakaitsjad eelmisel aastal teda taga, sest ta viis 31. augustil ebaseaduslikult lastekodust ära oma lapse ja lahkus teadmata suunas.

Naist ja tüdrukut otsiti taga kogu Euroopas. Saksa politsei pidas võimalikuks, et Anne üritab jõuda koos oma tütrega Eestisse. Septembris saadigi tüdruk ja tema ema Võrust bussipeatusest kätte. Hiljem saadeti laps Saksamaale lastekodusse tagasi.

Kohus võttis eelmisel suvel psüühiliste probleemide tõttu Annelt tütre hooldusõiguse ära. Tütar paigutati lastekodusse.

Tüdruku isa elab naise sõnul Küprosel ja temaga puudub kontakt. Annel on veel täisealine tütar ja poeg.

* Saksamaal osutab tuletõrje ka kiirabiteenust

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles