Video: Eestis lasti esimest korda raketisüsteemist HIMARS (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIMARS
HIMARS Foto: Wikipedia.org

Rahvusvahelise suurõppuse Saber Strike raames lasti esmaspäeval Eestis ja ka kaitseväe keskpolügoonil esimest korda raketisüsteemist HIMARS.

Kaks ühikut sõjatehnikat toimetati Eestisse 14. juunil ameeriklaste transpordilennukiga C-17 Globemaster III.

Sõltuvalt laskemoonast ulatub maa-maa tüüpi HIMARSi laskeraadius 150-300 kilomeetrit. Kaitseväe keskpolügoonil kasutati aga õppemoona. Sel juhul on raketi tegevusulatus mõned kilomeetrid. HIMARS suudab korraga lasta kuus raketti.

Õppus Saber Strike kulmineerus esmaspäeval keskpolügoonil peetud ulatusliku lõpulahinguga, kus keskenduti seni läbiharjutatud maa- ja õhuväeüksuste erinevate lahingelementide läbi harjutamisele. Päev algas raketisüsteemi HIMARS ja 155mm suurtükkide M777 lahinglaskmistega, millele järgnes strateegilise pommitaja B-52 ülelend ja Eesti, Läti, Soome, Saksa ja Ameerika Ühendriikide üksuste tegevus maastikul, keda toetasid õhust ründekopterid Apache.

Ligi 10 000 sõdurit 13 NATO liitlas- ja partnerriigist võttis õppusest osa. Osalevad üksused jaotusid kolme Balti riigi vahel, Eestis keskendus tegevus kaitseväe keskpolügoonile, Tapale ja Ämarisse ning hõlmas üle 2000 Eesti ja liitlas- ning partnerriikide kaitseväelase.

Õppuse Eestis toimunud osast võtsid osa Eesti, Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi, Soome, Läti, Poola, Horvaatia ja Sloveenia kaitseväelased.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles