Politseikoer leidis kadunud 64-aastase Taivo

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
64-aastane Taivo
64-aastane Taivo Foto: PPA

Pōlvamaal kadunud 64-aastase Taivo otsingud lõpetati täna hommikul positiivse noodiga, kui politsei teenistuskoer Poisu leidis metsalagendikult kadunuks jäänud mehe.

Taivo oli teadvusel, kuid vajas vedelikukaotuse tōttu kiirelt meedikute abi ja ta viidi Pōlva haiglasse kosuma. Mehe leiukoht oli tema kodumajast umbes poole kilomeetri kaugusel, teatas politsei.

Lōuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik edastab tänusōnad kōigile OPEROGi vabatahtlikele, kaitseliitlastele ja mehe sugulastele-tuttavatele, kes eilsest saati mehe leidmise nimel pingutasid.

«Vabatahtlikud leidsid täna jalatsid, mida uskusime kuuluvat Taivole. Tänu sellele leiule kitsenes oluliselt otsinguala ja koerajuht Viljo Järvis lasi teenistuskoer Poisul jalatsite juurest lōhna üles vōtta. Kuna piirkonnas oli hulga erinevate inimeste lōhnu juba ees, kammis Poisu maastikku umbes pooleteist tunni jagu, et Taivoni jōuda. Poisu leidis mehe jalatsitest umbes 150 meetri kauguselt,» kirjeldas Hallik teenistuskoera tulemuslikku tööd.

Otsingutel osales politseinike kōrval hulk OPEROGi vabatahtlikke, lisaks päästeametnikud, kes traalisid üht piirkonda jäänud metsajärve ja kaitseliitlased, kes olid abiks nii maastikul kui otsisid meest droonilennul. «Uhke on töötada sellise pühendunud ja asjaliku meeskonnaga ja südantsoojendav on teada, et meie ühised  jōupingutused  päästsid Taivo elu,» sōnas Helmer Hallik. 

Taivo lahkus Laheda vallas Naruskikülas asuvast elukohast 22. juunil ja pärast seda oli tema asukoht teadmata. Mees on ka varem korduvalt mitmeid päevi kodust eemal olnud, kuid nendel juhtudel ise alati koju tagasi pöördunud. Nii pikalt ei olnud mees seni kodust eemale jäänud ja see tekitas lähedastes arusaadavalt ka mure, mistōttu paluti politsei abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles