Keeks kellaviieteeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeks kellaviieteeks
Keeks kellaviieteeks Foto: Jaan Heinmaa

300 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
¾ dl mett
100 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid
1 tl soodat
2 lahtiklopitud muna
250 ml piima
2 suuremat soovitavalt üleküpsenud banaani
 

Sega jahu soola, küpsetuspulbri, sooda ja pähklitega. Piima sisse klopi munad, mesi ja kahvliga püreeks vajutatud banaanid. Eelkuumuta ahi 180 kraadini, vooderda keeksivorm (u 20 x 10 cm ja vähemalt 10 cm sügav) küpsetuspaberiga. Sega tainakomponendid omavahel kokku ja vala vormi. Küpseta 45 minutit või kuni kuiv puutikk keeksi sisse torgatuna puhtalt ka välja tuleb. Jahuta täielikult ja serveeri näiteks törtsu paksu jogurti ja meega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles