Võrumaal abikaasa tapnud mees võeti vahi alla (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vintpüss. Foto on illustratiivne.
Vintpüss. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuur taotles täna Võrumaal laupäeval jahirelvaga abikaasa tapnud mehe vahistamist ja kohus rahuldas prokuröri taotluse.

Esialgse info põhjal viis tulistamiseni mehe ja naise vahel puhkenud tüli. Prokuratuuri kinnitusel paegustel andmetel mees majas viibinud sugulast ei ähvardanud.

Vahi alla võetud mees tunnistas oma tegu.

Lõuna prefektuuri teatel sai politsei laupäeval kella 11.20 ajal väljakutse Paidra külla, kus 66-aastane mees tulistas jahirelvast oma 54-aastast abikaasat, kes sai raskelt vigastada ja kelle elu ei õnnestunud päästa.

Tüli käigus võttis ägestunud mees talle kuuluva registreeritud jahirelva ja tulistas naist. Samas talumajas viibis üks sugulane, kel õnnestus tulistamise järel põgeneda ning teatada juhtunust häirekeskusele. Mõni aeg hiljem teatas naise tulistamisest häirekeskusele ka kuriteos kahtlustatav.

Politseinikud pidasid mehe tema taluõuel kinni nii, et vastupanu osutada ta ei märganud ega jõudnud. Mees viidi arestimajja.

Tulenevalt relvaseadusest peab füüsiline isik hoidma relva hoiukohas, mis asub tema elukohas või tema määratud aadressil asuvas hoiukohas ja mis on PPA-ga kooskõlastatud.

Tulirelva hoidmiseks peab olema hoiukoht, mis on selleks kohandatud ja põranda, seina või ehituskonstruktsiooni külge statsionaarselt kinnitatud raudkapp (relvakapp), kusjuures padruneid, püssirohtu ja sütikuid hoitakse relvakapis relvadest eraldi lukustatavas osas.

Relvakapp, lukustatav sahtel ega laegas ei ole nõutav ühe relva ja selle laskemoona puhul. Sellisel juhul tuleb relva ja selle laskemoona hoida hoiukohas, mis on kõrvalisele isikule raskesti avastatav ja kättesaadav. 

Konkreetse jahirelva kohta saab prokuratuur täpsemat infot anda pärast ekspertiisi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles