Galerii: Tapal avati liitlasüksuste kasarmu

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tapa linnakus liitlaste üksuste majutamiseks mõeldud kasarmu, mille ehitamine läks maksma 4,6 miljonit eurot.

Täna peetud pidulikul tseremoonial andis kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov kaitseväe toetuse väejuhatusele üle Tapa kaitseväelinnakusse ehitatud liitlasüksuste majutamiseks mõeldud kasarmu võtmed.

Kantsler Vseviovi sõnul näitab Tapal valminud kasarm nii Eesti kui kõigi NATO liitlaste pühendumist kollektiivkaitsele.

«See hoone on sümboolne, aga samas reaalne märk, me lubasime siia julgeolekut tagama tulevatele liitlastele parimat vastuvõtva maa toetust ja uus kasarm on kinnitus sellele,» ütles Vseviov.

«Praegu Tapal teenivad liitlased võivad kasarmusse juba sisse kolida ning kui NATO Varssavi tippkohtumisel kinnistub liitlaste suurendatud kohalolek meie regioonis, oleme valmis kaaluma täiendavate kasarmute rajamist.»

Kaitseväes väljatöötatud tüüpprojekti järgi ehitatud kolmekordses kasarmus on 300 majutuskohta, õppeklassid, tööruumid, varustuse laod ja muud vajalikud ruumid. Kokku on kasarmuhoones ruumi 5100 ruutmeetrit.

Hoone esimesel korrusel paiknevad laod, relvaruumid, õppeklassid, puhkeruumid ning füüsilise ettevalmistuse klass. Hoone teisel ja kolmandal korrusel on magamisruumid, pesemisruumide plokk, kuivatusruum, relvaruum, õppeklassid ning kaadri töökohad. Õppekohti on hoones 255 ning töökohti 32.

Hoone maksumuseks kujunes 4,6 miljonit eurot, raha selleks tuli valitsuse eraldatud liitlaste vastuvõtuks mõeldud summadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles