Mida arvavad oma vähesest tuntusest ministrid Aas ja Tsahkna?

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna ja Arto Aas.
Margus Tsahkna ja Arto Aas. Foto: Postimees.ee

Ühiskonnauuringute Instituudi uuringust selgus, et Eesti inimesed ei teagi kõiki meie ministreid. Mida arvavad vähesest tuntusest pingerea tagumise otsa hõivanud ministrid Arto Aas ja Margus Tsahkna? 

Foto: Erik Prozes / Postimees

Aas: mul pole kuulsaid sugulasi, kelle toel karjääri teha

Uuringust selgus, et kõige vähem teatakse, et riigihalduse minister on Arto Aas (RE). Seda teadis vaid kuus protsenti küsitluses osalenutest. Kusjuures, venekeelse elanikkonna seas jäi tema tulemus lausa nulli peale.

Aas ise ütles uuringut kommenteerides, et on ministritööd tehes pidanud tulemuste saavutamist tuntusest alati olulisemaks. Vähene tuntus ei morjenda teda enda sõnul karvavõrdki. Sellest olulisem on tema jaoks nende reformide elluviimine, mida pole viimase 15 aasta jooksul teha suudetud.

«Postimehe toimetuselt antud kõrge hinnang minu esimese aasta sisulisele tööle valitsuses oli mulle palju olulisem tagasiside kui tuntusküsitlus,» lisas ta. Loe lisaks: Postimehe toimetus hindab kõige kõrgemalt minister Arto Aasa.

«Olen mõistagi teadlik, et poliitikas saab kiirelt tuntust koguda ka pidevate skandaalide, teravate solvangute ja kollases meedias poseerimisega, aga ma lahkelt loobun nende võimaluste kasutamisest. Mul pole ka kuulsaid sugulasi, kelle toel karjääri teha,» arutles Aas.

Ministri sõnul lükkab ta parema meelega käima haldus- ja riigivalitsemise reformid ja eks siis inimesed annavad kolme aasta pärast oma hinnangu riigikogu valimistel. «Ja mul on tegelikult hea meel töötada valitsuses, mis keskendub töö, mitte show tegemisele,» lisas Aas.

Foto: TEET MALSROOS ÕHTULEHT

Tsahkna: sotsiaalkaitse pole nii seksikas kui kallid käekotid

Aasast tegi napilt parema tulemuse sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL), keda teadis seitse protsenti vastanutest. Venekeelsete vastajate hulgas jäi ka tema ümmarguse nulli peale.

Tsahkna nõustus politoloog Vello Pettaiga, et tõenäoliselt peitub tema vähese tuntuse põhjus selles, et teda teatakse pigem erakonna esimehena, mitte niivõrd ministrina.

«Samas näitab see uuring, et ministrina ei ole minu haldusalas olnud skandaale, mida meedia väga armastab. Sotsiaalkaitse ei ole kindlasti sama seksikas teema kui ministrite värvilised sokid või kallid käekotid,» leidis Tsahkna.

«Kui meedia kirjutaks sama suure entusiasmiga aasta jooksul toimunud sotsiaalkaitse suurtest reformidest nagu lastetoetuste drastiline tõus, elatisabifondi loomine või erihoolekande-, omastehooldajate-, lastekaitse- ja töövõimereformidest, oleksin ma muidugi rõõmus,» loetles ta oma saavutusi ministrina.

Enda sõnul ootab ta huviga, kui suurt tähelepanu saavad lähiajal eesootavad suured reformid, mis puudutavad vanemahüvitist ja pensionisüsteemi.

«Minu jaoks ei ole oluline, kui palju mind teatakse valdkonnaministrina, vaid see, et aastaid seisnud sotsiaalkaitse reformid saavad tehtud ning kogu valdkond muutub kaasaegseks ja inimesi aitavaks süsteemiks,» lisas ta. 

Seda, et töö on hästi tehtud, saab Tsahkna sõnul öelda siis, kui mõne aasta pärast sünnib meie peredesse rohkem kolmandaid lapsi, võimalikult paljud inimesed saavad teha võimetele vastavat tööd, abivajajaid ei jäeta maha ning meie sotsiaalsüsteem on jätkusuutlik ka ilma eurorahadeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles