Neljapäeval algab Tallinnas rahvusvaheline võrdõiguslikkuse konverents (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise raames toimub sel neljapäeval ja reedel Tallinnas kahepäevane soolise võrdõiguslikkuse konverents, mille peamised teemad on Euroopa Nõukogu soolise võrdõiguslikkuse strateegia aastateks 2014-2017 ning liikmesriikide koostöö.

Üritusel võetakse kokku Euroopa Nõukogu soolise võrdõiguslikkuse strateegia senised tegevused ning hinnatakse nende laiemat mõju, teatas sotsiaalministeerium.

Euroopa Nõukogu on oma soolise võrdõiguslikkuse strateegias seadnud viis eesmärki: soostereotüüpide ja seksismi vähendamine, naistevastase vägivalla ennetamine ja tõkestamine, naistele võrdse juurdepääsu tagamine õigusmõistmisele, soolise tasakaalu suurendamine poliitikas ning meeste ja naiste erinevate vajadustega arvestamine kõigis poliitikavaldkondades.

Konverentsil «Are we there yet? Assessing progress, inspiring action – The Council of Europe Gender» osalevad peaminister Taavi Rõivas, välisminister Marina Kaljurand ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Konverents toimub Radisson Blu Hotell Olümpias. Konverents on ingliskeelne.

Lisainfo nii esinejate kui ka ürituse ajakava kohta on kättesaadav konverentsi kodulehelt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles