Rõivas: ELi ja Türgi lepe on tulemuslik (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroliidu lipp.
Euroliidu lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu ja Türgi lepe on peaminister Taavi Rõivase hinnangul andnud ebaseadusliku rändega võitlemisel tulemusi.

«Euroopa Liidu kokkulepe Türgiga on andnud esimesi tulemusi ja rändevood on oluliselt vähenenud,» sõnas Ülemkogul osalev Rõivas valitsuse pressiesindaja vahendusel. Samuti on peaministri sõnul tehtud märkimisväärseid edusamme ELi piirivalveagentuuri loomisel.

«Mul on hea meel, et Euroopa Ülemkogu toetab rändesurve vähendamisel lähenemist, mida Eesti on alati õigeks pidanud,» sõnas Rõivas. Tema sõnul peab jätkama nende riikide toetamist, kuhu põgenikud esmalt jõuavad - Liibanon ja Jordaania.

Peaminister peab oluliseks, et Euroopa Liit ja liikmesriigid jätkavad tihedat koostööd ka lähteriikidega ebaseadusliku rände algpõhjustega võitlemisel.

Euroopa Liidu valitsusjuhid ja riigipead arutasid Ülemkogul enne Ühendkuningriigi referendumi teemat ebaseadusliku rände vähendamist, infoühiskonna edendamist ja Euroopa ühtset välispoliitikat.

Rõivas toonitas, et avatud, kasvule suunatud, digiajastuga kaasas käiv majandus peab jääma oluliseks Euroopa Liidu prioriteediks. «Eestile on oluline e-teenuste areng, et lihtsustada piiriülest ettevõtlust ja liikumist,» sõnas ta. «Eesti ettepanekul on järeldustes selge ja tugev seisukoht EL e-valitsuse tegevuskava ellu viimise vajaduse kohta Ülemkogu järeldustesse.»

Uue e-valitsuse tegevuskava üheks keskseks põhimõtteks on Euroopa-üleselt andmete ühekordse küsimise algatus. Ülemkogul kutsuti üles eelmisel aastal Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi juhtimisel koostatud digitaalse ühtse turu strateegiat 2018. aastaks ellu viima.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles