Patrullid said voolukatkestuse ajal korraldusi telefonitsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuses (RIKS) voolukatkestuse ajal oli häiritud politsei raadioside, sel ajal anti infot peamiselt telefonitsi.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnas, et politsei töö voolukatkestuse tõttu häiritud ei olnud, küll oli keerulisem sidepidamine juhtimiskeskuse ja patrullide vahel.

«Hommikupoolikul täheldasid politsei juhtimiskeskused kahel korral ESTER raadioside võrgu katkestusi. Katkestused toimusid orienteeruvalt kell 6.55-7.20 ja 8.30-9.00,» täpsustas ta.

«Tavapärane on see, et kui raadioteel patrulli kätte ei saa, on võimalik infot edastada ka telefoni ja võimalusel arvuti teel,» ütles Loide. Seegi kord võeti alternatiivina kasutusele mobiilside ning saadi ilusti kõige vajalikuga hakkama. «Kasutusel olid käsitugijaamad - kus levi nende kasutust võimaldas, samuti toimis side telefoni teel küllaltki hästi,» ütles Loide.

«Põhja prefektuuris ühtki sellist juhtu, et poleks infot saanud edastada, seetõttu ei olnud,» kinnitas Loide.

Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuses (RIKS) toimus voolukatkestus kella 7 ajal ning see taastati kella poole 9 ja 9 vahel. Sel ajal oli häiritud ka politsei raadioside.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles