Välisministeerium: Eesti kodanikud Istanbuli rünnakus kannatada ei saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatused Istanbuli lennujaamas
Plahvatused Istanbuli lennujaamas Foto: SCANPIX

Välisministeeriumi andmetel ei saanud Eesti kodanikud Türgi lennujaamas aset leidnud terrorirünnakus kannatada.

Välisministeerium on saanud ühendust 90 Eesti kodaniku või elanikuga, kes praegu Istanbulis viibivad.

Terrorirünnaku tõttu palub ministeerium Istanbulis viibivatel eestlastel endast teatada välisministeeriumile teada anda.

Istanbulis Atatürki rahvusvahelises lennujaamas teisipäeval toimunud relvarünnakus ja kolmes enesetapuplahvatuses hukkus 41 ja viga sai 239 inimest. Peaminister Binali Yıldırım lisas, et tõendid viitavad äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kätetööle. Valitsusjuhi sõnul on hukkunute seas ka välismaalasi.

Samas teatas välisministeerium, et ei muuda Türgisse reisimise suhtes antavat ohuhinnangut, jättes selle teisele ehk kollasele tasemele, mis soovitab vältida võimalusel teatud piirkondi. Tänavu märtsis tõstis ministeerium viieastmelisel skaalal Türgi ohuhinnangu kõige madalamalt ehk roheliselt tasemelt teisele tasemele.

Ministeerium märgib oma koduleheküljel, et teisipäeva õhtul leidis Istanbuli Atatürki rahvusvahelises lennujaamas hukkunute ja haavatutega terroriakt. Seetõttu soovitab ministeerium lennujaamas varuda aega turvakontrolli jaoks ning kindlasti järgida kohalike ametivõimude korraldusi.

Istanbulis viibijatel või nende lähedastel palub ministeerium endast teada anda, registreerides oma reisi välisministeeriumi kodulehel või nutirakenduses «Reisi targalt». Samuti on kodanike käsutuses ööpäevaringne konsulaarabi number 5301 9999.

Välisministeerium nendib oma koduleheküljel, et Türgis on kasvanud terrorioht, viimasel ajal on sagenenud terroriaktid suurlinnades, eeskätt Ankaras ja Istanbulis. Ministeerium soovitab võimalusel vältida suurlinnade külastamist ning olla äärmiselt tähelepanelik ja tavapärasest ettevaatlikum linnakeskustes, kaubanduskeskustes, turgudel, bussides, minibussides ja metroos.

Samuti tuleb ohutuse eesmärgil täielikult vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi ning neid mitte pildistada või filmida. Avalikes hoonetes ja kaubanduskeskustes peab järgima ohutusnõudeid, seal võidakse kasutada kottide läbivalgustamist ja metallidetektoreid.

Ka soovitab ministeerium mitte reisida Kagu-Türgisse ning kindlast vältida reisimist Süüriaga vahetult piirnevatele aladele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles