Kohus saatis tänaval naist rünnanud mehe 10 aastaks vangi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Foto on illustratiivne.
Nuga. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik/Postimees

Harju maakohus saatis kolmapäeval 10 aastaks vangi mehe, kellel lasub süüdistus tänaval talle võõra naise noaga ründamises mullu kevadel Pirital.

Kohtu hinnangul on 34-aastase Dmitri süü tapmiskatses tõendatud ning ta peab trellide taga veetma kümme aastat. Prokurör oli eelnevalt küsinud Dmitrile 12-aastast vangistust, mehe kaitsja leidis seevastu, et kohus võinuks leebem olla, viidates muuhulgas Dmitri tervislikule seisundile.

Ühtlasi mõistis kohus Dmitrilt kannatanu kasuks välja 5060 eurot varalise ja mittevaralie kahju katteks.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi Dmitri mullu 4. mail kella 15.45-15.50 vahel talle Tallinnas Purde ja Kase tänava ristmiku lähedal vastu tulnud toona 20-aastast naist kaks korda noaga kaela. Kannatanu püüdis end kaitsta, kuid Dmitri lükkas ta  kõhuli maha, istus talle selja peale ning lõi noaga vähemalt viis korda kaela, õlga ja kätte. Kogu ründe ajal karjus kannatanu appi ning kui ta lõpetas karjumise, tõusis Dmitri püsti ja lahkus.

Kannatanu helistas häirekeskusesse. Purde tänaval liikunud naised osutasid kannatanule esmaabi ning suhtlesid juhtimiskeskusega, sest kannatanul oli vigastuste tõttu raske rääkida. Sündmuskohale saabunud kiirabi viis naise haiglasse, kus arstidel õnnestus tema elu päästa.

Järgmisel päeval, 5. mai pärastlõunal pidasid Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude teenistuse uurijad pussitamises kahtlustatavana kinni 34-aastase Dmitri, keda on ka varasemalt vägivallakuritegude eest karistatud. Ühtlasi võttis kohus mehe vahi alla.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Dmitri süüdistuse tapmiskatses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles