Istanbulist saabunud eestlane: telekast nähtud sündmused jõudsid kohale

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Istanbulist puhkuselt saabunud eestlaste jaoks on Atatürki lennujaamas toimunud plahvatuste puhul kõige muserdavamaks sündmuse ootamatus ja lähedus. 

„Esimest korda siis juhtus nii, et kõik telekas nähtud sündmused jõudsid kohale,“ lausus Gerti, kes oli Istanbulis perega viimast päeva puhkust veetmas. Nad sõid hotellis õhtust, kui saabus teade Atatürki lennujaamas juhtunust. Uudisest teatas neile hotelli kelner. Mida edasi teha, ei teadnud ei hotellikülastajad ega ka kelnerid.

Atatürki lennujaamas oli meeleolu üllatavalt rahulik – inimesi oli küll palju, kuid enamus olid end pinkidele kerra tõmmanud ning puhkasid. „Eks selleks hetkeks olid need, kes ise kõik pidid läbi elama juba lahkunud,“ lausus Gerti. Teel Eestisse arutati ka edasiste reisiplaanide üle ning perekond jõudis järele, et kodumaast liialt kaugele lähiajal reisida ei tahaks. „Ainult mööda maad ja võib-olla Elvasse,“ rääkis Gerti.

Tarmo, kes samuti perega Istanbulis puhkusel oli käinud sai teate traagilistest sündmustest lennujaamas samamoodi õhtusöögi ajal. „Sööge kõhud hästi täis, sest tundub, et hommikul ei lenda te kuskile, sest lennujaamas toimus mitu plahvatust,“ rääkis Tarmo ning lisas, terve õhtu veedeti telekast uudiseid vaadates. Kasvav ohvritearv muutis meelega aina nukramaks. Tarmo tõdes, et selline juhtum mõjutab ka edaspidiseid käike. Iseenesest võid täiesti rahulikult õhtust süüa kuskil ja siis käib pauk ära,“ lausus Tarmo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles