Spetsialist: Eesti inimesed ei saa aru, kui nende õigusi rikutakse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialisti sõnul pole Eesti elanikud oma õigustest teadlikud.
Spetsialisti sõnul pole Eesti elanikud oma õigustest teadlikud. Foto: SCANPIX

Eesti inimeste teadlikkus oma õigustest on madal ja sageli ei saa nad isegi aru, kui nende õigusi rikutakse, ütles võrdõiguslikkuse spetsialist Merle Albrant.

Sihtasutus Eesti Inimõiguste Keskus on alates novembrist pakkunud nõustamist inimestele, kes tunnevad, et neid on diskrimineeritud ning kuigi tavaliselt tullakse kurtma soolist ebavõrdsust, selgub nõustamise käigus sageli, et abi vajatakse palju laiematel teemadel, vahendab ERR Uudised.

«Tundub võib-olla naeruväärne, aga inimesed ei tea oma õigusi - tal on õigus varale, aga ta lihtsalt ei teadnud ja lasi oma vara käest, sest uskus inimest, kelle sõnul seadus ütleb nii,» kirjeldas Albrant juhtumeid, kus teadmatusest on kaotatud oma vara või enda ja laste kodu.

«Julgeks väita, et eestlased ei saa isegi aru, kui nende õigusi rikutakse teatud valdkondades,» lausus Albrant, kelle sõnul ütlevad meie inimesed üldjuhul, et pole diskrimineerimist kogenud, kuid selle olemust selgitades tuleb välja, et tegelikult on kogemusi küll.

Inimõiguste keskusesse on Albranti kinnitusel pöördunud ka mitmeid vene keelt kõnelevaid isikuid ja ka neid, kes ei ole Eesti kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles