Loomaaed vaidlustas elevanditalitaja õnnetusejärgsed ettekirjutused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia elevandid.
Tallinna loomaaia elevandid. Foto: Toomas Huik

Tallinna Loomaaed on osaliselt vaidlustanud tööinspektsiooni ettekirjutused, mis inspektsioon loomaaiale tegi pärast elevanditalitaja hüdrauliliste väravate vahele jäämist möödunud aasta lõpus, ja ootab inspektsiooni kommentaare.

«Tööinspektsioon esitas meile enda arvamuse ja ettekirjutused, mida me kommenteerisime ja osaliselt vaidlustasime,» ütles kolmapäeval BNS-ile loomaaia direktor Mati Kaal. Ta lisas, et tööinspektsioon pole siiani loomaaiale vastanud. «Praegu on pall nende käes,» lisas ta.

Mullu 6. detsembril jäi elevandipuuri hüdrauliliste väravate vahele talitaja, kes sai eluohtlikult vigastada ja jäi kaelast allapoole halvatuks. Prokuratuur lõpetas kriminaalasja tänavu 3. mail põhjendusega, et talitaja eluohtlik vigastus tekkis halbade asjaolude kokkusattumisest, see oli õnnetus, mille põhjustas see, et talitaja tegeles tööl isikliku meelelahutuse ja elamuste hankimisega ning muutus hooletuks.

«Asja on uurinud politsei ja teisedki organid ning kõik on leidnud, juhtum pole tööõnnetus, vaid töökohal juhtunud õnnetus,» lausus Kaal.

Ta lisas, et loomaaed hakkas pärast õnnetust ohutusele erilist tähelepanu pöörama. «Ka tööinspektsioon kirjutas, millele tähelepanu pöörata ja me oleme nende asjadega sügavamalt tegelema hakanud. Mõned asjad, millele tähelepanu juhiti, olid väga ammused ja need pole elevanditalitaja õnnetusega kuidagi seotud,» sõnas Kaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles