Video: Ilves ja Kaminski rääkisid Brexiti tähendusest (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku raames toimus täna sümpoosion «Quo vadis, Estonia? Quo vadis, Europe?», kus president Toomas Hendrik Ilves ja POLITICO Euroopa väljaande tegevtoimetaja Matthew Kaminski rääkisid Brexiti tähendusest.

Sümpoosioni esimeses osas arutas president Ilvesega digitaalse arengu küsimusi IT-ettevõtja, idufirma Teleport kaasasutaja ja tegevjuht Sten Tamkivi. Varem on Tamkivi töötanud Andreessen Horowitzis ja Skype'is, kus tal oli seitse aastat kandev roll juhtimises ja tootearenduses.

Ürituse teises osas toimus Ilvese ja Kaminski Brexitile keskendunud arutelu. Enne POLITICOsse asumist Wall Street Journali juures töötanud Kaminski on enam kui 15 aastat kirjutanud rahvusvahelise suhtluse alaseid lugusid ning ta on võitnud ka mitmeid ajakirjanduslikke auhindu, teatas presidendi kantselei. Mõlemat arutelu modereeris Linnar Viik.

Mustpeade Majas toimunud sümpoosion on osa Eesti sõprade rahvusvahelisest kokkutulekust, mis toimub tänavu seitsmendat korda ning toob kokku üle 100 ettevõtja, poliitiku, teadlase, ajakirjaniku ja arvamusliidri 24 riigist. Kokkutuleku algatajatena võõrustavad neid president Toomas Hendrik Ilves ja ettevõtja Margus Reinsalu, samuti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning peaminister Taavi Rõivas.

Kokkutulekul osalevad teiste seas endine Kanada parlamendi liige Robert Keith Rae, kes saab presidendilt talle 2011. aastal annetatud Maarjamaa Risti teenetemärgi Euroopa kommunismi- ja natsismiohvrite mälestuspäeva algatamise eest, USA riigidepartemangu küberteemade koordinaator Christopher M. Painter, Hollandi valitsuse e-teemade nõunik Roy Tomeij ning Eindhoveni linna turundusjuht Peter Kentie, kes pakkus Eestile välja uue kuvandi idee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles