Loomade varjupaik avas uksed Paljassaare teel

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel eile õhtul tehti Varjupaikade MTÜ hoovis usinasti tööd. Alates tänasest aga on varjupaik uksed avanud ning pakub abivajavatele koertele, kassidele ning pisiloomadele ajutist kodu.

Paljassaare tee 85 asuva varjupaiga ruumidesse mahub korraga hoiule 40 koera ja 200 kassi. Varjupaikade MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul aga ei ole eriti tõenäoline, et kõik 240 looma ühel ajal varjupaika satuksid. 

Varjupaiga hoov on ümbritsetud kõrge aiaga. Tervisekontrolli läbinud koerad saavad lisaks siseruumidele viibida ka väljas. Väljas olev puur on suunatud metsa poole. «Vaatepildiks olevad puudeladvad mõjuvad ju rahustavalt, » naeris  Priks ning lisas, et esimese elumaja ja varjupaiga vahele jääb tervelt üks tühi hoov. Seega ei tohiks koerte haukumine ümbritsevate inimeste unetunde röövida ega kellegi rahu rikkuda.

Merisigade, tuhkrute ning teiste väikeste loomade jaoks ehitati eraldi tuba. Äsja valminud varjupaik on Eestis esimene, kuhu on ehitatud spetsiaalne ruum pisiloomade jaoks ning nende varjupaika sattumine ei ole üldse nii harv nähtus, kui arvata võiks. «Kõige enam on varjupaika jõudnud pisiloomade seas merisigu ja tuhkruid,» rääkis Triinu Priks.

Võrega ümbritsetud mänguhoovi saavad koerad koos inimestega lustima minna alles siis, kui on läbinud tervisekontrolli ning oma ajutise koduga ära harjunud. Seda, et loomad inimest ründaks karta ei tasu, lausus Priks. Et varjupaigas käib palju vabatahtlikke, siis saavad loomad inimestega palju aega veeta ning on inimesega harjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles