Võlgnikku tappa üritanud kurjategija sai pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol.
Püstol. Foto: Toomas Huik / Postimees

Harju maakohus saatis neljapäeval pikaks ajaks vangi püstolilaskudega võlgnikku tappa üritanud mehe, ühtlasi said karistada ka temaga kaasas olnud kaks meest.  

Süüdistuse järgi sõitsid 30-aastane Ursel, 28-aastane Evert ja 59-aastane Meelis Everti juhitud sõidukiga 2015. aasta 11. novembril kolmekesi Kose valda, et Ursel saaks tuttavalt võlga sisse nõuda. Sõidu ajal andis Meelis Urselile võla sissenõudmise hõlbustamiseks ka gaasipüstoli, mis oli ümberehitatud üheksamillimeetrise kaliibriga tulirelvaks. 

Kohale jõudes jäi Evert autosse ning Ursel ja Meelis liikusid kannatanu juurde. Süüdistuse järgi lõi Ursel kannatanut esmalt korra näkku, seejärel tulistas teda korra pea piirkonda ja kaks korda jalgade piirkonda ning siis jätkas kannatanu peksmist. Kui kannatanu püüdis põgeneda kortermaja trepikotta, sooritas Ursel ühe kontaktlasu kannatanule selga. Kannatanu jäi siiski ellu.

Ursel peeti kinni järgmisel päeval Tallinnas. Päev hiljem peeti kinni Evert ning detsembri lõpus tabati ka Meelis, kelle elukohast leiti kuriteos kasutatud relv. 

Kohtueelse uurimise lõppedes sai kahe kehtiva kriminaalkaristusega Ursel süüdistuse tapmiskatse toimepanemises ning kolme kehtiva kriminaalkaristusega Evert tapmiskatsele kaasaaitamises. Urselit ja Meelist süüdistas Põhja ringkonnaprokuratuur lisaks ka tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Harju maakohtu otsusega mõisteti täna kõik kolm meest süüdi. Everti süüdistuse tapmiskatsele kaasaaitamises kvalifitseeris kohus ümber kehalisele väärkohtlemisele kaasaaitamiseks ning teda karistati poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistusega kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga. Meelise süüdistus tapmiskatsele kaasaaitamises kvalifitseeriti samuti ümber kehalisele väärkohtlemisele kaasaaitamiseks ning koos relva ebaseadusliku käitlemisega karistati teda kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga. 

Urseli mõistis kohus süüdi nii tapmiskatses kui relva ebaseaduslikus käitlemises ning selle eest sai ta üheksa-aastase vangistuse. Koos kuu aega tagasi jõustunud narkootilise aine suures koguses käitlemise eest mõistetud karistusega tuleb mehel trellide taga veeta 14 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles