Eestlasele esitati süüdistus aprillirahutustes osalemises

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksöö purustused Tallinnas
Pronksöö purustused Tallinnas Foto: Liis Treimann

Järgmisel nädalal astub kohtu ette eestlasest neiu, keda süüdistatakse aprillirahutustes osalemises ning poe rüüstamises.

1990. aastal sündinud tütarlast süüdistatakse pronkssõduri juurest alguse saanud massilistes korratustes, mis algas politseiametnikele vastuhakkamisega ning päädis Tallinna kesklinnas rüüstamise, purustamise ja süütamisega.

Süüdistuse kohaselt rüüstas neiu Tallinnas Pärnu maanteel asuvat Eesti Optik kauplust, sisenedes kauplusesse ja võttes sealt eeluurimisel tuvastamata arvu prille.

Samuti osales ta Tallinnas Pärnu maanteel asuva alkoholipoe Spanish Corner rüüstamises, võttes teiselt massi liikmelt vastu alkoholipoest pärineva šampusepudeli.

Lisaks osales neiu Tallinna kesklinnas Viru tänaval asuvate lillekioskite rüüstamises, võttis maast teiste massi liikmete poolt laialiloobitud lilli ning jagas neid teistele isikutele.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Rannajõe sõnul on tänaseks aprillirahutuste tõttu massiliste korratuste ajal süüteo toimepanemise eest kõik kriminaalasjad juba kohtusse saadetud.

Kohtulahendit pole veel saanud kolm kriminaalasja, milles süüdistatavaks oli täiskasvanu ja eelpool kirjeldatud neiu süüdistus.

Lisaks sellele on üks süüdistatav vaidlustanud enda suhtes tehtud kohtuotsuse ringkonnakohtus ja seetõttu pole see jõustunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles