Video: vaata, kuidas kakssada beebit võimlemispeoks harjutavad

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse võimlemispeo «Hingelind» erilisus seisneb selles, et esimest korda on üle-eestilisele peole kaasatud ka beebid. Etendused toimuvad Kalevi staadionil kell 13 ja kell 19.

Viimastel päevadel on kakssada beebit koos oma isade-emadega usinasti vaeva näinud, et täna Kalevi staadionil algaval võimlemispeol üheskoos tantsida.

Muidugi võib pikk päev väikelastele ja beebidele kurnavalt mõjuda, kuid sellega on korraldajad juba arvestanud. «Ma olen väga kursis, millal keegi kus magab» naeris beebirühma juhataja Solvi Kruus. Tegelikult hoolitsevad peo rõõmsa kulgemise eest nii isad, emad, vanaemad-vanaisad kui ka vabatahtlikud, kellel on soovi korral võimalus pidustustes kaasa lüüa.

Beebide mälestused võimlemispeost tuhmuvad küll küllaltki kiiresti, kuid mitmete vanemate jaoks toob pidu minevikust tuttavad tundmused taas esile. Elo Võrk, kelle laps Arno pärast etenduse läbimängu agaralt lehetegija mikrofoni endale püüdis võita tõdes, et seesugust adrenaliini tundis viimati noorena tantsupidudel osalejana. Solvi Kruusi sõnul on paljud vanemad olnud varasemalt tantsijad. «Võimalus koos lapsega seda peotunnet taastunda tähendab vanemate jaoks palju,» rääkis Kruus.

«Alati ei ole kerge. Pidu oleme poolteist aastat ette valmistanud. Tõusud ja mõõnad küll on, kuid meie moto annab jõudu tegutsemiseks juurde,» rääkis Kruus. «Mis ma oskan öelda – olen väsinud, aga õnnelik!» 

Lisaks beebidele näeb platsils ka  ilu- ja rühmvõimlejaid, tantsutüdrukuid, akrobaate, lasteaia- ja koolilapsi, harrastajaid, omaalgatuslikke rühmi ning erinevate spordi-, tantsu- ja võimlemisklubide liikmeid. Muusikalise poole pealt toetavad tantsijaid Tanel Padar, Ott Lepland, Karl-Erik Taukar ja Getter Jaani ning Lasteekraani Muusikastuudio. Tänavune võimlemispidu teeb kummarduse Eesti võimlemise suurkujule ja hingele Ernst Idlale, kelle sünnist möödub tänavu 115 aastat. 

Eestimaa suurimal võimlemispeol astub üles ligi 5000 võimlejat üle-Eesti ning toimuvat kahte etendust oodatakse vaatama 25 000 pealtvaatajat.

Esimene etendus algab kell 13 Kalevi staadionil ning teine etendus algab õhtul kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles