ERRi ajakirjanik: Niinistö oli selgelt ärritunud Putini avalduste peale (49)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö reedesel kohtumisel Soomes.
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö reedesel kohtumisel Soomes. Foto: SCANPIX

Soomes president Sauli Niinistö ja Venemaa presidendi Vladimir Putini pressikonverentsil viibinud ERR-i ajakirjaniku Arni Alandi hinnangul häiris Niinistöt tänane kohtumine Putiniga.

Niinistö avaldas kohtumisel Putiniga muret olukorra üle Läänemerel. Putin omakorda kinnitas, et Venemaa ei ole provotseerinud Ukraina valitsuskriisi ega seadnud ohtu Krimmi elanikke, vahendab ERRi uudisteportaal.

Putin ütles ka, et Venemaa reageerib NATO raketikilbisüsteemi ja alliansi lisajõudude toomisele Poola ja Balti riikidesse vastavalt. Tema sõnul soovib Venemaa dialoogi usalduse taastamiseks ja konflikti vältimiseks NATO-ga.

Arni Alandi rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Putin üritas pressikonverentsil kõneldes vähendada Venemaa rolli Läänemere ääres toimuvas ja rääkis pigem NATO osast. Alandi sõnul on aga oluline, et Putin soovib Venemaa-NATO konsultatiivkomitee tegevuse jätkamist.

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles