Eesti vabatahtlik läheb Kameruni naisettevõtlust edendama

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksus Kamerunis. Foto on illustratiivne.
Eriüksus Kamerunis. Foto on illustratiivne. Foto: Andrew Harnik/AP

Sel suvel aitavad viis Eesti vabatahtlikku arengumaade kogukondade elu edendada. Esimesena jõuab pühapäevaks Kameruni naisettevõtlust edendama Maia Klaassen. 

Tema ülesanne on riigi loodeosas asuvas Belo väikelinnas arendada üliväikseid laene pakkuvat organisatsiooni, et kohalikud naised saaksid selle abil oma põllumajanduslikku sissetulekut suurendada. Teisipäeval lendab aga juba järgmine GLEN-i projektis osaleja Tansaaniasse erivajadustega laste ja noortega tegelema. Sel aastal saadetakse Eesti vabatahtlikud veel ka Gruusiasse, Ghanasse ja Nepaali.

«Eestis on uskumatult palju erialaselt andekaid ja tublisid noori,» ütles Arengukoostöö Ümarlaua juht Sigrid Solnik «GLEN-i programmiga saadame nad vastavalt oma oskustele mõnda abi vajavasse kogukonda oma tööga kaasa aitama. Näiteks maavärinast taastuvasse Nepaali jõuab ehitusinsenerist Johanna.»

Maailmahariduslik koolitus- ja praktikaprojekt GLEN tõstab noorte teadlikkust vaesemate riikide arenguprobleemidest ning aitab neil osaleda säästliku ja solidaarse mõtteviisi edendamisel. Projekt hõlmab ettevalmistuskoolitust, kolmekuulist tööd mõnes Aafrika, Aasia või Ida-Euroopa riigis ning teavitustööd ja maailmahariduse edendamist kodumaal.

GLEN-i programmi läbinud noored jäävad sageli ka arengukoostöö valdkonnaga seotuks. «Eesti arengukoostöö arenguriikidega vajab häid ja kohaliku kogukondi mõistvaid professionaale,» selgitas Solnik. «GLEN-i programmist on sirgunud mitmeid noori, kes nüüd oma oskustega igapäevaselt arengukoostööle kas välisministeeriumis või mõnes vabaühenduses kaasa aitavad.»

GLEN alustas tegevust 2003. aastal ja juba järgmisel aastal saatis Eesti esimesed vabatahtlikud arengumaadesse. Kümne aasta jooksul on arengumaades käinud kokku üle 50 noore. GLEN-i rahastab Eestis välisministeerium enda arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles