Galerii ja videod: Valgamaal ja Võrumaal on teedele langenud palju puid (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi ilmateenistus andis esimese taseme hoiatuse, sest Lõuna- ja Ida-Eestis on äikest, sajab kõvasti ning esineb ka tugevaid tuuleiile.

Lõuna Päästekeskuse valvepressiesindaja Erki Väljaotsa sõnul oli kõige kriitilisem Valgamaa ja Võrumaa piirkond, kus keskpäeva paiku oli üsna tormine. «Hästi palju puid on teedele kukkunud ja päästjad tegelevad nende eemaldamisega. On ka juhtumeid, kus auto on teel kinni ja puudest ümbritsetud, seega kui võimalik, soovitame inimestel kodus püsida ja mitte väljas liikuda.»

Äikesetorm jättis elektrita üle 10 000 Elektrilevi kliendi. Kella 23 paiku oli see arv ligi 5000. Enim vooluta kliente on Võru-, Valga- ja Tartumaal. Jõgevamaal ja Ida-Virumaal on rikkeid oluliselt vähem. Eesti lõunaosas on äikeseraju küll järele andnud, ent teedel vedeleb palju murdunud puid.

Postimehe lugeja sõnul on Läti piiri ääres, Valgamaal Koikkülas torm suurt kahju teinud - lisaks mõisapargi harvendamisele on langevad puud lõhkunud ära elektriliine ning teedele oli puid kukkunud peaaegu iga saja meetri tagant.

Samuti laekus Postimehe toimetusele teade, et Valgas uputas.

Tartust teatas Postimehe fotograaf, et Riia maante viadukti alla tekkis kahe ära uppunud auto tõttu ummik ja politsei suunas liikluse ümber. Narva maanteele tekkis aga põlvesügavune loik, mis takistas ka liiklust. Postimehe lugejate teatel olnud Tartus äikse ajal nii pime, et tänavavalgustus hakkas põlema ja sajust tingitud olematu nähtavuse tõttu jäid autod keset linnatänavaid seisma.

Tartu elanik Oliver sai video peale ajutiselt purskkaevuks muutunud Senffi treppidest.

Vaata siit lingilt, kus äike praegu kõige rohkem mürgeldab.

Esimese, ehk kõige leebema taseme hoiatuse said riigi ilmateenistuselt Ida-Virumaa, Jõgevamaa, Järvamaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Tartumaa, Valgamaa, Viljandimaa ja Võrumaa. 

Hea lugeja, saada meile oma tormipilte aadressil online@postimees.ee!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles