Tehnikaülikool jätkab uuel aastal kaheksa teaduskonna asemel vaid neljaga

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits

TTÜ kuratoorium kinnitas reedel ülikooli uue struktuuri, mille kohaselt on alates uuest aastast senise kaheksa teaduskonna asemel vaid neli. 

Uutesse teaduskondadesse – inseneriteaduskonda, infotehnoloogia teaduskonda, loodusteaduskonda ja majandusteaduskonda – ning Eesti Mereakadeemiasse koondatakse senised 8 teaduskonda, 12 asutust ning enam kui 60 instituuti, teatas Tallinna Tehnikaülikool.

TTÜ kuratooriumi esimehe Gunnar Okki sõnul on ülikooli missioon olla teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooni edendaja ning juhtiv inseneri - ja majandushariduse andja Eestis. «Struktuurireformi lõpuleviimine on tähtis samm ülikooli veebruaris vastuvõetud uues arengukavas püstitatud eesmärkide saavutamiseks,» ütles Okk.

Struktuurireformi eesmärgiks on muuta Tehnikaülikool senisest paindlikumaks organisatsiooniks, mis suudaks muudatustega kiiresti kohaneda. Lihtsamale ja läbipaistvamale juhtimisstruktuurile üleminekuga loodab ülikool tõusta Põhjamaade parimate tehnoloogiaülikoolide hulka.

Uute teaduskondade moodustajateks on asutajadekaanid. Inseneriteadustes Arvo Oom, infotehnoloogias Gert Jervan, loodusteadustes Tõnis Kanger ning majandusteadustes Enn Listra.

Ühtlasi nimetas kuratoorium tehnikaülikooli võrdlusülikoolideks Aalto Ülikooli Soomest, Chalmersi Ülikooli Rootsist ja Taani Tehnikaülikooli.

Alates 1. jaanuarist 2017 on Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ) vaid neli teaduskonda ning Eesti Mereakadeemia.

Tänavu lõpetas Tallinna Tehnikaülikooli 2311 tudengit, mis on ülikooli kõigi aegade parim tulemus. Lõpetanute arv oli suurim tehnika-, tootmise- ja ehituse valdkonnas. Lõpudiplomi saajate hulgas oli ka ligi 300 välistudengit, mis on samuti ülikooli senine rekord.

Tänavune vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli lõpeb 5. juulil.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles