Päästeamet oli nädalavahetusel hädas pliidile unustatud toiduga

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodunt lahkudes ei tohi panni pliidile unustada, eriti veel siis, kui pliit on sisse lülitatud! Pilt on illustratiivne.
Kodunt lahkudes ei tohi panni pliidile unustada, eriti veel siis, kui pliit on sisse lülitatud! Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Möödunud nädalavahetusel andsid päästjatele negatiivset tooni eelkõige toidukõrbemised ja järelevalveta lõkked.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et toidukõrbemine on lihtsalt välditav. Toitu tehes ei tohi eemalduda selle juurest, minnes magama, televiisorit vaatama või muid toiminguid tegema.

Väsinuna või alkoholi tarvitanuna ei soovita päästjad tühja kõhu puhul tegeleda toidu kuumtöötlemisega vaid valida lihtsam ning tuleohutum variant, näiteks võileivad.

Ida-Virumaa

3. juulil kella 15.36 ajal kõrbes Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ritsika tn eluhoone teise korruse korteris järelevalveta jäetud toit. Korteris kedagi ei viibinud. Päästjad likvideerisid ohu ja tuulutaid ruumid.

Lääne-Virumaa

2. juulil kell 12.31 teatati Häirekeskusele tulekahjust Sillamäel Roheline tn korterelamu korteris. Päästjate sündmuskohale jõudes oli korteris järelevalveta jäetud toit põlema läinud. Päästjad kustutasid põlengu esmaste tulekustutusvahenditega ja tuulutasid ruumid. Inimesed vigastada ei saanud.

Saaremaa:       

1. juulil kell 20.07 teatati häirekeskusele tulekahjust Kuressaares Pihtla teel kortermajas. Teataja sõnul tuli esimese korruse aknast suitsu ja korteriomanik oli ilmselt tarvitanud alkoholi. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et pliidile oli unustatud toit, mis oli kõrbema läinud.

Pärnumaa:

2. juunil kell 15.54 sai häirekeskus teate tulekahjust Pärnus Nikolai tänaval. Teataja sõnul oli kahekordses puumajas näha suitsu ning töötas suitsuandur. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et ühes korteris oli toit pliidil kõrbema läinud. Kõrbenud toit oli pliidilt päästjate saabumise ajaks pliidilt eemaldatud. Päästjad ventileerisid ruumid.

Läänemaa:

3. juulil kell 23.40 sai häirekeskus teate tulekahjust Lääne-Nigula vallas Taebla vallas Kase puiesteel. Teataja sõnul tuli kortermaja esimese korruse aknast suitsu ning keegi ei avanud korteriust. Hädaabikõne ajal siiski korterielanik tegi ukse lahti kuid keeldus sealt väljumast. Helistaja sõnul oli korteris olnud mees alkoholi tarvitanud. Päästjate saabudes tuli mees siiski korterist välja ning selgus, et pliidil kõrbes toit. Korterielanik anti üle kiirabile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles