Riigikogu liige Martin Kukk loobub mandaadist ja lahkub poliitikast (3)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk.
Martin Kukk. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna endine peasekretär, praegu presidendiks pürgiva Siim Kallase kampaaniameeskonda kuuluv riigikogu liige Martin Kukk teatas täna sotsiaalmeedia vahendusel, et lahkub parlamendist ja poliitikast.

Kuke sõnul läheb ta vastu uutele väljakutsetele erasektoris. «Olen otsustanud lahkuda riigikogust ja aktiivsest poliitikast, sest soovin ennast proovile panna erasektoris. Esitan avalduse mandaadist loobumiseks riigikogu juhatusele sel nädalal. Põhjus on lihtsustatult see, et näen endal uusi ja huvitavaid väljakutseid eraettevõtluses ja sellepärast ei pea võimalikuks selle töö kõrvalt parlamendi liikme rolli täita – mitut asja korraga hästi teha on keeruline,» kirjutas Kukk.

«Viimased kaheksa aastat poliitilises tegevuses on pakkunud mulle hindamatu kogemuse ning Eesti parima meeskonnaga on meil õnnestunud nii mõndagi. Olen tänulik, et olen saanud anda oma panuse - erakonna liikmena, peasekretärina, parlamendi saadikuna – Eestis enim valitsusvastutust kandnud erakonna arendamisel. Vaieldamatult on tänane Eesti Reformierakonna nägu ning tunnen selle üle siirast heameelt,» lisas ta.

Aastatel 2011–2016 oli Kukk Reformierakonna peasekretär, Reformierakonda astus ta 2007. aastal.

Riigikogus on Kuke asendusliige Viljandi volikogu praegune esimees, varemgi parlamendis töötanud Peep Aru, kes kinnitas täna BNSile, et asub riigikogus tööle. Riigikogu juhatuse tänase otsuse järgi saab Aru riigikogu liikmeks juba homme.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles