Eesti panus EL-i piiri- ja rannikuvalvesse on 18 ametnikku

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipiir. Illustreeriv foto.
Riigipiir. Illustreeriv foto. Foto: Priit Pullerits

Eesti kohustuslik panus Euroopa piiri- ja rannikuvalve ameti kiirreageerimisreservi on 18 ametnikku.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles, et Eesti panus loodavasse Euroopa piiri- ja rannikuvalve ameti kiirreageerimisreservi on igal ajahetkel 18 ametnikku. Ta lisas täpsustuseks, et õiguslik alus reservi loomiseks tekib alles pärast määruse jõustumist.

Euroopa Parlamendi saadikud toetasid kolmapäeval EL-i piiri- ja rannikuvalve süsteemi loomist. Süsteem hõlmab Euroopa piiri- ja rannikuvalve ametit ning piirihalduse eest vastutavaid liikmesriikide ametiasutusi. Riiklikud piirivalveasutused vastutavad jätkuvalt oma liikmesriikide piiride haldamise eest, aga saavad suurenenud rändesurve puhul abi paluda Euroopa piiri- ja rannikuvalve ametilt, et lähetada vastavale ELi välispiirile Euroopa piiri- ja rannikuvalverühmad vastavast kiirreageerimisreservist.

Euroopa piiri- ja rannikuvalvel ei ole süsteemis oma piirivalveametnikke, aga on võimalik lähetada piirivalveoperatsioonidele liikmesriikide poolt vastavasse kiirreageerimisreservi määratud 1500 piirivalveametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles