Välisministeerium: edasised kärped kahjustaksid Eesti huve (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Välisminister Marina Kaljurand rõhutas oma kirjas riigihaldusministrile, et ministeeriumil on keeruline leida võimalusi edasisteks kärbeteks ilma Eesti huvisid kahjustamata.

«Välisministeeriumil on praeguses välis- ja julgeolekupoliitilises keskkonnas keeruline leida võimalusi haldusala edasiseks optimeerimiseks ilma, et see kahjustaks Eesti välispoliitilisi, julgeolekualaseid ja majanduslikke huve,» kirjutas Kaljurand oma vastuses riigihaldusminister Arto Aasale.

«Pigem tuleb tõdeda, et välispoliitilise võimekuse tagamisel vajame lisaeelarvevahendeid teenistujate palkade tõstmiseks ja töökeskkonna arendamiseks. Välisministeerium jätkab oma võimaluste ülevaatamist,» lubas Kaljurand.

Välisministeeriumis oli 1. juuni seisuga täistööajale taandatud töötajate arv 615,5 vastavalt valitsuse 17. septembri 2015 kabinetinõupidamise kokkuvõtte punktis 1 heaks kiidetud töötajate arvu vähenemise ettepanekule, märgiti kirjas.

«Vabariigi Valitsuse poolt välisministeeriumile määratud töötajate arvu vähendamise indikatiivnumbriks oli -11, kuid tänaseks oleme vähendanud töötajate arvu 17 inimese võrra,» lisati samas.

Alates 1. septembrist väheneb välisministeeriumi töötajate arv üheksa inimese võrra seoses tugiteenuste üleminekuga Riigi Tugiteenuste Keskusesse, samas ametikohti antakse üle 11, seisis välisministri kirjas.

Valitsus kiitis oma neljapäevasel istungil heaks välisministeeriumi ettepaneku sulgeda kulude kokkuhoidmiseks uuest aastast Eesti saatkond Brasiilias. Lisaks on valitsuses kokku lepitud, et OECD esinduse juhtimine läheb välisministeeriumilt mõnele teisele ministeeriumile ja Eesti diplomaat kolib Šanghaist Pekingi saatkonda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles