Tervishoiukõrgkooli laekus üle 1700 avalduse

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tervishoiukõrgkool
Tallinna Tervishoiukõrgkool Foto: Kuvatõmmis

Tänavu laekus Tallinna Tervishoiukõrgkooli rakenduskõrgharidusõppe ja kahe kutseõppe õppekavale 1713 avaldust, mis on kümme protsenti rohkem kui möödunud aastal.

Suvisel vastuvõtul esitati rakenduskõrgharidusõppesse 1616 avaldust ning kutseõppe õppekavadele 97 avaldust. Kõige suurem arv sisseastumisavaldusi laekus õe põhiõppe õppekavale õppima asumiseks, kokku 647 avaldust, konkursiga ühele õppekohale 4,3 inimest, teatas Tallinna Tervishoiukõrgkool.

Kõige suurem oli konkurss hambatehnika õppekavale, kus arvutuslikult kandideeris ühele õppekohale 18,4 inimest. Populaarsuselt järgmisele erialale, optomeetria õppekavale, kandideeris 9,4 inimest ühele õppekohale.

„Tervishoiuvaldkonna eriala ei saa olla alternatiiv, vaid üksnes hoolikalt läbimõeldud ja valitud teekond tulevikku. Meie haridus peab andma elukutse ning rikastama Eesti tervishoiuvaldkonna töötajaskonda kompetentse ja motiveeritud personaliga,“ ütles kõrgkooli õppeosakonna juhataja Jaana Sepp. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on üks kahest Eesti tervishoiu kõrgkoolist, selle missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tervisevaldkonna töötajaid. Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis õpib 1181 üliõpilast ja 202 kutseõppurit. Kõrgkoolil on struktuuriüksus ka Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub lisaks Pärnus, Raplas, Haapsalus ja Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles