Nelli Kalikova astus IRList välja: mõõt sai täis (1)

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelli Kalikova
Nelli Kalikova Foto: Andres Haabu

Tuntud Eesti arst ja poliitik, narkomaania ja AIDSi vastu võitleja Nelli Kalikova astus üleeile IRList välja. 

«Mul on kahju, et pidin lahkuma – see ei olnud kerge otsus,» tõdes Kalikova. Naine, kes kuulus riigikogu X koosseisu, ütles, et ta astus 2002. aastal edumeelsesse ja selge sihiga Res Publicasse, kuid tema jaoks hakkas erakond oma nägu kaotama, kui tekkisid huvid teiste erakondadega liitumiseks.

Erakonna viimased otsused ei ole Kalikova põhimõtetega kokku sobinud. «Sõdimine perekonnaseaduse vastu – minu jaoks täiesti näotu,» nentis ta. Viimaseks piisaks karikas oli Kalikova jaoks IRLi presidendikandidaadi Allar Jõksi sõdimine AIDSi ja narkomaania tugikeskuse vastu. «Ta ütleb, et ta kaitseb sellega rahva huve... Minu jaoks ta president ei ole, kuna president peab kaitsma kõikide inimeste huve,» ütles ta nördinult.

Küsimusele, kas Kalikova uue erakonnaga liituda soovib, vastas ta, et pigem soovib poliitikast tagasi tõmbuda: «Minu töö on ikka selline, et mind tiritakse otsapidi poliitikasse ja ikka soovitakse minu seisukohti, nii et arvamust kavatsen edaspidi ikka avaldada.»

Kalikova oli IRLi liige 14 aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles