Kohalikud pelgavad Hiiumaale kerkiva meretuulikupargi mõju keskkonnale (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud
Tuulikud Foto: SCANPIX

Hiiumaa on esimene Eesti maakond, mis kehtestas oma merealade planeeringu. Kohalik MTÜ muretseb aga, et sellega on antud luba maailma võimsaima meretuulikupargi rajamiseks, mis tooks nende hinnangul koos sellega püsti pandavate kõrgepingeliinidega kaasa tõsise kahju Hiiumaa elukeskkonnale

Planeeringuga määrati alad Hiiumaad ümbritsevas meres, kuhu tuulikuid rajada võiks. Kui praegu on maailma suurim tegutsev meretuulikute park Suurbritannia rannikust 20 kilomeetri kaugusele jääv 630 MW võimsusega ja 175 tuulikuga London Array, siis Nelja Energia Hiiumaale plaanitavas Loode-Eesti meretuulepargis oleks 100-160 tuulikut ja selle võimsus oleks 700-1100 megawatti ning see asuks 12 kilomeetri kaugusel rannikust, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Hiiumaa kaotaks oma väiksuse võlu. Ta muutuks tööstuspiirkonnaks, siin ei oleks seda rahu ja ilu, mida me oleme võinud nautida,» ütles MTÜ Hiiu Tuul esindaja Inge Talts «Aktuaalsele kaamerale».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles