Tartu Tervishoiukõrgkooli pürgivad kutseteadlikud kandideerijad

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ees.
Tudengid Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ees. Foto: Kalev Saar

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli vastuvõtuperioodil osutus populaarseimaks füsioterapeudi õppekava. Ühele õppekohale kandideerib 19,57 huvilist ja avaldusi esitati 584 avaldust.

«Vastuvõtt kulges edukalt. Rõõmu teeb, et järjest enam on väga motiveeritud ja kutseteadlikke kandideerijaid,» sõnas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppekorralduse koordinaator Ele Hansen.

Sel nädalal peavad õe, bioanalüütiku, ämmaemanda, radioloogiatehniku ja tervisekaitse spetsialisti õppekavale kandideerijad läbima vastuvõtukatse. «See omakorda aitab kõrgkoolil leida tervishoiu valdkonna jaoks sobivaimad üliõpilased, kes lõpetamise järel leiavad tervishoiusüsteemis parimat rakendust.»

Kõige vähem avaldusi laekus terviseõenduse õppekavale, kuhu ühele õppekavale kandideeris 0,75 huvilist. «Tegelikkuses on nii, et terviseõendus, kliiniline õendus, vaimse tervise õendus ja intensiivõendus on õppekavad juba töötavatele õdedele, kel on rakenduskõrgharidus omandatud, aga soov saada mingis valdkonnas spetsialistiks,» selgitas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kommunikatsioonijuht Jaanika Niinepuu.

Kokku laekus avaldusi 1821. Tartu Tervishoiu Kõrgkool vastu rakenduskõrghariduse õppekavadele 330 ja kutseõppesse 72 uut õppijat. 

Tudengikandidaatidel tuleb õppimatulek kinnitada hiljemalt 25. juuliks, vastuvõetute nimekirjad avaldatakse infosüsteemis SAIS 8. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles