Euroopa Parlament eitab oma rolli saadikute Süüria-visiidis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament.
Europarlament. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlament distantseerus Yana Toomi ja veel kahe europarlamendi liikme Süüria-visiidist.

«See ei ole Euroopa Parlamendi ega ühegi tema allüksuse ametlik visiit ning selle sõidu kulusid ei tasuta Euroopa Parlamendi eelarvest,» ütles Euroopa Parlamendi asepressiesindaja Marjory van den Broeke esmaspäeval BNSile.

«Seega on see reis täielikult nende enda vastutusel,» lisas van den Broeke, märkides et siin ei ole europarlamendi poolt midagi rohkem kommenteerida.

Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsiooni kuuluv keskerakondlane Yana Toom koos Läti venemeelse eurosaadiku Tatjana Ždanokaga Euroopa Parlamendi Roheliste/Euroopa Vabaliidu fraktsioonist ja hispaanlase Javier Couso Permuyga Euroopa Ühinenud Vasakpoolsete fraktsioonis käisid nädalavahetusel Süürias, kus kohtusid kodusõjas riigi presidendi, sõjakuritegudes süüdistatava Bashar al-Assadiga ning samuti parlamendi esimehe Hadiya Abbase ning Antiookia ja kogu Ida Patriarhi Johannes X-ga.

Euroopa Liit kehtestas Süüria juhtkonna suhtes pärast kodusõja puhkemist 2011. aastal sanktsioonid ning on tauninud sealseid inimõigusrikkumisi kõige karmimas sõnastuses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles