Rahvaliit pöördub Ernitsa töösuhte asjus õiguskantsleri poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Rahvaliidu juhatus pöördub õiguskantsleri poole, et saada hinnang erakonna nimekirjas riigikokku kandideeriva Maalehe peatoimetaja asetäitja ja Eesti Ajakirjanike Liidu esimehe Peeter Ernitsa töösuhte peatamisele.

Rahvaliidu juhatus teatas, et on nördinud «tööandja otsuse» pärast Ernitsa töösuhe kandideerimise tõttu peatada. «Otsuse põhjendusena toodud väidet, et sellega tagatakse kõigile riigikogusse kandideerijatele võrdsed tingimused, ei saa pidada ammendavaks. Lisaks Peeter Ernitsale kandideerivad riigikogu valimistel ju ka mitmed teised ajakirjanikud,» ütles Rahvaliidu esimees Andrus Blok, kelle sõnul pole teiste suhtes sellist «preventiivset ja inimese põhiõigusi riivavat aktsiooni» rakendatud.

Rahvaliidu juhatus nõuab Bloki sõnul Ernitsa põhiseaduslike õiguste austamist ja tema seadusevastase diskrimineerimise lõpetamist. Ühtlasi pöördub erakond tema sõnul õiguskantsler Indrek Tederi poole taotlusega anda juhtunule hinnang.

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik ütles BNS-ile, et pole Ernitsaga tema töösuhte peatamist seni arutanud, kuid teeb seda ilmselt veel reedel. «Samas on ta ise Delfile öelnud, et ei näe probleemi, kui ta valimisajaks lehetöölt taandub,» lausus ta.

Viidik märkis ka, et tegelikult ei puutu Maalehe ja Ernitsa töösuhe kuidagi Rahvaliitu. «Rahvaliidu juhatus võib avaldada arusaamatust ka selle kohta, miks päike igal hommikul idast tõuseb. Kui nad on ise deklareerinud, et Ernits kandideerib nende nimekirjas parteituna, siis ma ei saa aru, mis puutub siia Rahvaliidu juhatus,» ütles ta.

6. märtsil toimuvatel valimistel kandideerib Ernits riigikokku Rahvaliidu Võru-, Valga- ja Põlvamaa ringkonnanimekirja esinumbrina. Varem on ta riigikokku kandideerinud ka 1995. aastal Eesti Roheliste ja Eesti Rojalistliku Partei valimisliidus Neljas Jõud, kus ta ei osutunud aga valituks.

Meediategelastest osaleb valimistel ka näiteks ajalehe Tegelikkuse Keskus peatoimetaja Juku-Kalle Raid, kes kandideerib Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas Tallinnas Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital. Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand ning Kanal 2 reporterid Heiki Valner ja Üllar Luup kandideerivad riigikokku Eestimaa Roheliste nimekirjas, kus Tarand on Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas esimesel, Valner Mustamäel ja Nõmmel kolmandal ning Luup Jõgeva- ja Tartumaa ringkonnas esikohal. Kanal 2 töötajatest pürgib valimistel juba teist korda riigikokku ka keskerakondlasest saatejuht Peeter Võsa, kes on erakonna esinumber Lääne-Virumaal.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas kandideerib ilmateadustajana tuntust kogunud Peep Taimla, kes on astunud ka SDE liikmeks. Valimistel osaleb ta Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa hõlmavas ringkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles