Eesti piraadikütid on Somaalias end sisse seadnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid.
Somaalia piraadid. Foto: SCANPIX

Oma esimese treeningu Saaremaal teinud, kuid nüüd juba üle kahe kuu Somaalias paiknenud Eesti laevakaitsemeeskond on saarlasest ülema vanemleitnant Rait Luksi sõnul nüüdseks juba ka reaalselt laeva kaitsnud.

Adeni lahes sakslaste alusel FSG Hamburg olev Eesti laevakaitsemeeskond on Luksi sõnul tegelenud erinevate väikealuste kinnipidamise ja kontrolliga, kuna ka piraadid kasutavad oma tegevuses sama tüüpi aluseid, kirjutas Saarte Hääl.

Vaba aja sisustab igaüks Luksi sõnul nii, kuidas soovib: kas füüsilist treeningut tehes, kodustele kirja kirjutades, lugedes või lihtsalt puhates.

«Laevas on imepisike jõusaal, kuhu mahub treenima maksimaalselt neli võitlejat korraga, kolm veloergomeetrit, kaks sõudeergomeetrit ja kaks jooksulinti, mis aga 250-mehelise laevapere jaoks on suhteliselt vähe,» rääkis ta.

Kuid Luksi sõnul leiavad kõik huvitaval kombel endale aja, et ennast ikkagi liigutada ja vormis hoida ning eestlastele toimub ka kord nädalas saksa keele tund.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles