Video ja galerii: ekrelased tähistasid meeleavaldusega Brexitit (7)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) korraldas täna Suurbritannia saatkonna juures toetuspiketi Brexitile.

EKRE teate kohaselt korraldati üritus, et «avaldada toetust demokraatiale ja brittide otsusele Euroopa Liidust lahkuda». Lisaks anti Briti saatkonna turvatöötajale üle toetuskiri, mis lubati saadikule edasi toimetada.

Toetuskirjas juhitakse tähelepanu asjaolule, et viimasel ajal Euroopa Liidus toimunu näitab, et seal napib vastutustunnet Euroopa tuleviku ees. Lisaks heidetakse ELile ette liikmesriikide suveräänsuse eitamist ja diktaati Brüsselist ning lõpetatakse tõdemusega, et ei vajata tsentraliseeritud keskvõimuga föderaalriiki pealinnaga Brüsselis.

EKRE fraktsiooni nõuniku Urmas Espenbergi sõnul on piketi eesmärk avaldada toetust Briti rahvale, demokraatiale ja vabadusele Euroopas ning hoiatada rahvast selle eest, et Euroopa Liit ei muutuks autoritaarseks unitaarühenduseks, mida juhitakse eranditult Brüsselist.

Kohale tulnud inimestega vesteldes jäi demokraatia toetamise asemel kõlama hoopis suur mure massimmigratsiooni pärast, samuti võrreldi ELi NSVLiga. Küsimusele, kas Eesti peaks Suurbritannia eeskujul samuti referendumi korraldama, vastas riigikogu liige Jaak Madisson, et rahvalt tuleks tõesti küsida, kas nad on ELi aina tihedama koondumisega rahul. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles