Paet: Suurbritanniat ei peaks survestama EL-ist kiiresti lahkuma (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul ei tohi Euroopa Liit praegu Suurbritanniat survestada EList lahkumistaotluse esitamisel.

«Kui Suurbritannia lahkumistaotluse ka esitab, siis peab selle protsessi eesmärk olema, et Suurbritannia jätkab ELi maksimaalselt tugeva liitlasena. Seetõttu ei saa lasta praegu emotsioonidel üle keeda, mida hiljem kahetsetakse,» sõnas ta.

Paet lisas, et Suurbritannia uue peaministri ametisse astumine vähendab Brexiti-referendumi järgset ebaselgust, kuid edasiste sammude ja nende tempo otsustamine on endiselt Londoni kätes. «Kindlasti arvestavad Briti poliitikud edasiste sammude osas ka nii Šotimaa kui Põhja-Iirimaa eriarvamust EList lahkumise osas kui teisi parast referendumit tekkinud küsimusi.»

Paeti sõnul oli on ja jääb Suurbritannia teiste Euroopa riikide oluliseks ja lähedaseks partneriks. «Kui Brexit peaks siiski toimuma, siis tuleb võimalikult ruttu saavutada ELi ja Suurbritannia võimalikult tihedad suhted, sest praeguses keerulises ja kohati vaenulikus maailmas tuleb liitlasi hoida,» lisas ta.

«Vaid Suurbritannia ja teiste ELi riikide koostöös on võimalik leida lahendus Euroopa põgenikekriisile, sisejulgeolekuprobleemidele, Venemaa agressiivsusele ja Euroopa vähesele majanduskasvule,» ütles Paet.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles