Venemaa: Puhvertsoonid on monitooringuks avatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili näitab kokkulepet, milles Venemaa lubab viia oma väed välja puhvertsoonidest separatistlike provintside ümber.
Gruusia president Mihheil Saakašvili näitab kokkulepet, milles Venemaa lubab viia oma väed välja puhvertsoonidest separatistlike provintside ümber. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa avas kolmapäeval Gruusias Abhaasia ja Lõuna-Osseetia ümber loodud puhvertsoonid rahvusvaheliseks monitooringuks, teatas Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Drobõševski.


«Seejuures ei ole mingeid põhimõttelisi keelde ega piiranguid, Vene pool ei kavatse kehtestada mingeid kinniseid tsoone ega lõike, ehkki mõned välismaised meediakanalid ruttasid miskipärast vastupidist väitma,» ütles Drobõševski, vahendas Interfax.

Tema sõnul saab praegu mõlemal poolel täheldada püüdu ühisele tegutsemisele, soovi lahendada kõiki küsimusi konstruktiivselt ja operatiivselt.

Medvedevi-Sarkozy rahuplaan näeb ette separatistlike Lõuna-Osseetia ja Abhaasiaga piirnevatele aladele vähemalt 200 Euroopa Liidu vaatleja paigutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles